P2P internet conection

Menu

PORTÁL

O Linuxe

Eshop

Anketa

Používate twitter? Ak áno, ktorého klienta používate?

(32 ~ 94%)
(0 ~ 0%)
(1 ~ 3%)
(0 ~ 0%)
(1 ~ 3%)
Spolu: 34
Komentárov: 7 Zobraziť ankety

PODPORUJEME

SKOSI.org

LinuxEXPO

ODPORÚČAME

PODPORTE NÁS

Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Banner LinuxOS.sk

Štýl

Vyhľadávanie

Databáza znalostí

Prihlásenie

Registrácia
Neprihlásený

Správy

Archív správ
10.03 09:25 |  dodoedo
Nová stabilná verzia ovládača NTFS-3G 2010.3.6 prináša so sebou okrem opráv chýb aj niekoľko noviniek (podpora windows objektových identifikátorov, podpora nanosekundového rozlíšenia súborových timestamp) .
Pridať komentár
09.03 21:13 |  dodoedo
Fedora 13 "Goddard" je práve dostupná alfa verzia budúcej linuxovej distribúcie Fedora 13. Podrobný zoznam nových vlastností. Stiahnutie ISO súborov.
Komentárov: 1
08.03 20:15 |  dodoedo
Nová verzia nelineárneho linuxového video editora OpenShot 1.1 prináša okrem opravených bugov (stiahnutie tamtiež) aj celkové zvýšenie rýchlosti práce nového video editora.
Komentárov: 3
08.03 14:32 |  dodoedo
Nová beta verzia Nexenta Core Platform (NCP) 3.0 Beta 1 predstavuje hybridnú distribúciu, zloženú z jadra OpenSolaris s Ubuntu grafickým prostredím, určenú pre server s použitím známeho súborového systému ZFS. Ďalšia hybridná distribúcia, ktorá je odladená pre potreby desktopu dostala názov StormOS.
Komentárov: 6
08.03 13:34 |  eMDi
Obľúbená dlhoročná akcia, ktorá sa každoročne koná na jar v Prahe - LinuxExpo - prejde toho roku viacerými zmenami. Jednou z najdôležitejších, okrem miesta konania, je aj skrátenie trvania z pôvodných dvoch dní už len na jeden deň. Viac informácií nájdete v článku na serveri root.cz.
Pridať komentár
08.03 09:41 |  dodoedo
Táto kratučká správička chce dať do Vašej pozornosti dnešný významný deň a vzdať hold všetkým ženám. Máte náš obdiv, priateľstvo a lásku.
Pridať komentár
07.03 16:32 |  dodoedo
Pre spoločnosť Google je najlepšie, aby Android kód znovu nastúpil po čase na svoje právoplatné miesto v hlavnej vetve Linux jadra. Google nepôjde proti hlavnému prúdu Linuxu. Prehlásil to sám riaditeľ Google sekcie open-source programov, pán Chris DiBona.Veľmi múdro tak reagoval na nedávne rozhodnutie vyhodiť Android kód z linuxového jadra 2.6.33 a zároveň negoval dohady o Google Android ako možnom forku Linuxu zo strany Google. Podľa slov Chris DiBona dočasný odklon kódu Android jadra od hlavnej vetvy jadra svedči o obrovskom úsilí vývojárov ohľadom prispôsobenia kódu Android mobilnej platforme.
Pridať komentár
07.03 11:27 |  dodoedo
Najnovšia verzia linuxovej distribúcie založenej na Debian, Elive 2.0 "Topaz" je zaujímavá aj tým, že používa grafické prostredie Enlightenment (E17). Nová verzia Elive obsahuje aj veľké množstvo novo pridaných Debian-balíčkov, má ako vždy nízke nároky na PC - potrebuje min. 100 Mhz procesor a 64 MB RAM - a existuje aj vo verzii LiveCD (stiahnutie inštalačných ISO).
Pridať komentár
05.03 10:05 |  dodoedo
Podľa informácií v článku na theregister.co.uk, Pentagón sa ústami svojej agentúry DARPA vyjadril, že chce vojenské aplikácie pre iPhone a Android. Platforma Windows Mobile nebola vôbec menovaná. Pre vývojárov takýchto aplikácií boli vydané aj špecifické usmernenia pre vývoj takýchto aplikácií.
Pridať komentár
04.03 19:09 |  dodoedo
Pri čítaní článku na koreaherald.co.kr, kde sa uvádza vznik cenzurovaného severokórejského Linuxu Red Star, ma opantajú študentské spomienky na časy fyzikálnych praktík, kedy sme opití v krčme pod Devínom špekulovali, či sa dá skokom na rogale z kopca hradu Devín preletieť cez Dunaj ...
Komentárov: 10
P2P internet conection
Počet príspevkov : 2
P2P internet conection

18.10.2009 12:07
Sekcia : Konfigurácia
Ako povoliť pripojenie pre P2P, konkrétne Skype ?

Pripojenie do internetu mám funkčné. Spustím Skype a idem sa log - následne hláška :
"P2P connet failed. Please check your internet connection."

Pozeral som Systém - Správa - Network, ale na nič som neprišiel .

Ako a kde povolím pripojenie pre P2P / Skype / ?

ďakujem za odpoveď

Odpovedať
Počet príspevkov : 26
Re: P2P internet conection
 Distribúcia : Debian, Ubuntu
18.10.2009 12:48  |  Link
Skus ci ti pojde stiahnut nejaky torrent,a co ti funguje pri torrentoch aj upload. dalej, aky mas system?, pouzivas firewall?, a ake mas internetove pripojenie?,aku verziu skype si instaloval?
skus odpovedat na tieto otazky, a mozno ti niekto skusenejsi pomoze.
no zbohom...
Počet príspevkov : 2

19.10.2009 09:37  |  Link
S torrentom nemám žiadne skúsenosti , takže neviem stiahnuť ani nahrať.

system: Ubuntu 8.04 LTS Desktop Edition
firewall: nemám nainštalovaný
pripojenie: Orange internet, modem Orange Flybox (Huawei E960)
 Peter2

19.10.2009 13:31  |  Link
Asi mas mobilny internet od Orange. Prasivy Orange, pokial viem blokuju p2p Skype. Musis sa u nich informovat ake sluzby na svojom pripojeni vlastne mozes prevadzkovat a ake nie a si by to malo byt niekde aj v zmluve napisane.
 Peter2

19.10.2009 14:07  |  Link
Inac co je to za balik skype-mid_3.0.0.93-3_i386.deb? Aka je to verzia Skype MID 3.0.0.93-3?
Počet príspevkov : 170
 Distribúcia : Kubuntu 9.10 64 bit
25.10.2009 11:07  |  Link
MID = mobile internet device
Je to skype verzia pre MID pracujuce na linuxe (napr. Nokia N770, N8xx, N900) ale funguje aj na obycajnych PC. Je vhodna aj pre netbook s linuxom.
 WlaSaTy

25.10.2009 17:24  |  Link
Takze by mi na Nokii N770 isla verzia pre i386? Toto by som si pozrel, Ukazes mi to?
04.11.2009 17:24  |  Link
domovska stranka je pre MID verzie je https://developer.skype.com/MidSkype z kade sa da aj stiahnut
tou N770 si nie som uplne isty, ale novsie tablety su urcite podporovane (aj z oficialnej stranky)
http://www.skype.com/intl/en/download/skype/nokia/downloading/
 WlaSaTy

04.11.2009 19:27  |  Link
Univerzalne binarky pre rozne platformy sa zatial nepresadili, teda ak neratame ten Faux Pas co mal Software602 ked urobil instalacny balik pre klienta na datove schranky obsahujuceho x86 binarky a balik mal v popise "any".

Tablet Nokia N770 ma CPU ARM na ktorom nespustis kod pre Intel x86 inak ako cez emulator. A ten tablet nema dostatocny vykon na spustenie OS v emulacii, na to ma slabe CPU, malo RAM a pomaly slot na MMC kartu (pre swap). Je mi srdecne jedno ci tuto informaciu skype zamerne zamlcalo nakolko skype predava svoje VoIP telefony s linuxovym firmware na HW platforme ARM. Myslim ze toto hovori za vsetko:
:~/Downloads$ file skype-3.0.0.93/skype* skype-3.0.0.93/lib*|grep ELF
skype-3.0.0.93/skype.bin: ELF 32-bit LSB executable, Intel 80386, version 1 (SYSV), dynamically linked (uses shared libs), for GNU/Linux 2.4.1, stripped
skype-3.0.0.93/libQtCore.so.4: ELF 32-bit LSB shared object, Intel 80386, version 1 (SYSV), dynamically linked, stripped
skype-3.0.0.93/libQtGui.so.4: ELF 32-bit LSB shared object, Intel 80386, version 1 (SYSV), dynamically linked, stripped
skype-3.0.0.93/libQtNetwork.so.4: ELF 32-bit LSB shared object, Intel 80386, version 1 (SYSV), dynamically linked, stripped
:~/Downloads$

Ale rad si pozriem ako mi spustis ten balik na tom tablete. Kedy sa stretneme?
 WlaSaTy

04.11.2009 19:33  |  Link
A aby som nezabudol, ten link na skype pre nokiacke tablety je pre iny HW na ktorom je od zakladu ina verzia distribucie a HW to ma ovela vykonnejsi. Takze po spusteni skype (ak by sa manualne dotahali vsetky naveznosti) by bol degradovany dany tablet na telefon. Pri spustenom skype by sa s tym tabletom uz nedalo nic ineho robit. A to neguje funkcionalitu tabletu.

Smola, N770 nie je N800/N810 a pojem MID je znacne zavadzajuci.
04.11.2009 19:42  |  Link
Ci sa to vazne da spustit, teraz uz dost pochybujem.
Dakedy davnejsie som browsoval o tom na googli. Jediny link co mam ulozeny - zo skype fora:
http://forum.skype.com/index.php?showtopic=43565&view=findpost&p=504361

Ale ako vidim tie kniznice hovoria za vsetko.
 WlaSaTy

04.11.2009 20:07  |  Link
Otazkou je ci take skype bude fungovat aj napriklad na cisto x86/64 systeme bez nainstalovanej spetnej kompatibility na 32bit system. Schvalne vynecham intel IA64, teda Intel Itanium ktory nevychadzal zo zakladu x86 a je s nim vyslovne nekompatibilny. Je pravda ze "Hacker edition" pre N770 ktora by umoznila beh skype je fajn a prinasa dost software navyse vratane moznosti polovaciek na WiFi, zvysenej kompatibility s novsim software. Ale ja z nej pouzivam iba upravene jadro ktore zvysilo datovy prietok na kartu. Ale skype je znamy zrut prostriedkov a nestalo by to ani za pokus.

Mimochodom, presne toto je jeden z dovodov preco nemam rad skype a ma dosah aj na to preco skype nepouzivam.
 dusan

20.10.2009 16:01  |  Link
Ehm len ta trochu poopravím.

Máš linux distro? - Máš ubuntu takže Áno.
Štandardné jadro? Ak Áno.

Takže máš iptables aj pre IPv4 aj IPv6. Pričom iptables sa stará o pravidlá sieťovej komunikácie ( čítaj linux je zo základu sieťový operačný systém).

Takže prosím píš, že máš de-aktivovaný firewál !! t.j. nemáš nastavené žiadne pravidlá pre sieťovú prevádzku.

Prvý komentár
LinuxOS.sk © 2004-2008 | LinuxOS.sk - Team | ISSN 1337-7639
Táto stránka je optimalizovaná pre Mozillu, Operu, Konqueror a IE